Vrei sa lucrezi ca sofer? Iata ce analize medicale trebuie sa efectuezi!

Nu este cea mai usoara meserie, insa o cariera de sofer iti poate aduce multe avantaje. Iata ce etape legale trebuie sa parcurgi inainte de a putea ocupa oficial aceasta pozitie!

 

 

Desi nu este cea mai usoara meserie, o cariera de sofer iti poate aduce multe avantaje. Sigur ca vei purta foarte multa responsabilitate pe umeri, insa vei lucra intr-un domeniu generos si ofertant. In cazul in care ai hotarat ca vrei sa te angajezi ca sofer, va trebui sa parcurgi cateva etape legale inainte de a putea ocupa oficial aceasta pozitie.

 

Pentru a obtine un permis auto valid, ai nevoie de fisa medicala pentru permis auto. De asemenea, atunci cand vrei sa te angajezi, trebuie sa prezinti fisa pentru angajare. Cu toate acestea, in cazul persoanelor care vor sa lucreze ca soferi, certificatul medical pe care trebuie sa-l obtina este diferit si se numeste fisa sau avizul medical pentru siguranta circulatiei si transport.

 

Potrivit reglementarilor legislative actuale (Ordin MT 1256/2013), toti cei care lucreaza in domeniul transportului sunt obligati sa efectueze acest tip de analize anual pentru a confirma ca sunt apti, din punct de vedere fizic si psihic, de a indeplini meseria aleasa.

 

Daca urmeaza sa te angajezi ca sofer si sa profesezi intr-unul dintre urmatoarele domenii, inseamna ca esti inclus in lista celor care au nevoie de acest aviz medical anual: transport de marfa, transport persoane, transport agabaritic, transport valori, transport marfuri periculoase ADR intern si international, transport persoane in regim de taximetrie, dar si alte transporturi speciale.

 

In cazul in care te regasesti in lista enumerata mai sus, ai nevoie de o clinica medicala care iti poate oferi acest certificat intr-un timp foarte scurt. De aceea, te asteptam la Standard Med! Unitatea noastra medicala are autorizatia oficiala din partea Ministerului Transporturilor pentru a efectua toate analizele medicale aferente acestui certificat.

 

Intoarce-te la Standard Med de fiecare data cand ai nevoie de avizul medical pentru siguranta circulatiei si transport! Aici vei beneficia de servicii eficiente, profesioniste si rapide. Toate examinarile medicale vor fi efectuate in aceeasi zi si in aceeasi locatie.

 

Iata cateva dintre examinarile medicale pe care le vei parcurge in decursul aceleiasi zile:

 

examen medicina interna (cu EKG la persoanele peste 40 de ani);

examen chirurgie generala;

examen oftalmologic (cu camp vizual si fund de ochi);

examen ORL cu audiograma;

examen neurologic (cu EEG la indicatie);

examen psihiatric.

 

Totodata, potrivit legislatiei in vigoare, vei fi nevoit sa prezinti urmatoarele analize medicale:

hemoleucograma, glicemie, colesterol, uree, creatinina, gama GT, fibrinogen, VDRL, HIV, examen urina.

 

La incheierea examinarilor medicale, vei primi avizul medical tip, emis in 3 exemplare autocopiative (unul pentru angajat, unul pentru angajator si altul care se pastreaza in arhiva centrului medical autorizat pentru siguranta circulatiei). La Standard Med, vei obtine si avizul psihologic pentru soferi profesionisti/siguranta transporturilor, in 3 exemplare, emis de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Daca apelezi la clinica Standard Med pentru a obtine certificatele medicale necesare meseriei de sofer, poti opta si pentru fisa de aptitudine (medicina muncii), pe care o vei primi odata cu fisa medicala de siguranta a circulatiei.

 

Astfel, daca doresti sa devii sofer, apeleaza cu incredere la serviciile oferite de clinica Standard Med si intoarce-te aici de fiecare data cand ai nevoie sa-ti actualizezi actele esentiale pentru indeplinirea acestei meserii!