Fisa Medicala Siguranta Circulatie si Transport | Standard Med

Clinica StandardMed este unitate medicala autorizata de catre Ministerul Transporturilor pentru efectuarea tuturor  analizelor medicale  pentru siguranta transporturilor rapid si la cel mai avantajos pret.

 

Potrivit legislatiei in vigoare (Ordin MT 1256/2013) persoanele care detin functii implicate in siguranta transporturilor, trebuie sa efectueze anual toate examinarile medicale si psihologice in vederea intocmirii avizului medical siguranta circulatiei si avizului psihologic siguranta circulatiei.

Examinarile medicale si psihologice se efectueaza in aceeasi locatie, astfel dorind sa oferim clientilor nostril maximum de eficienta si profesionalism.

 

Astfel, in vederea angajarii sau mentinerii functiei, au obligativitatea de a efectua aviz medical si psihologic siguranta circulatiei urmatoarele categorii:

  1. Soferii profesionisti – transport de marfa, transport persoane, transport agabaritic, transport valori, transport marfuri periculoase ADR intern si international, transport persoane in regim de taximetrie, alte transporturi speciale
  2. Managerul de transport/Coordonatorul de transport/Persoana desemnata
  3. Consilierul ADR /dispecer de transport/referent transport
  4. Instructorul auto
  5. Profesorul de legislatie rutiera

 

Examinarile medicale pentru siguranta circulatiei – transport marfa/ persoane cuprind: examen medicina interna ( cu EKG la persoanele peste 40 de ani), examen chirurgie generala, examen oftalmologic (cu camp vizual si fund de ochi), examen ORL cu audiograma, examen neurologic cu EEG la indicatie si examen psihiatric. De asemenea, conform legii, se vor efectua urmatoarele analize medicale tip siguranta circulatiei: hemoleucograma, glicemie, cholesterol, uree, creatinina, gama GT, fibrinogen, VDRL, HIV, examen urina.

Examinarile si analizele medicale pentru soferi profesionisti si alte functii din siguranta circulatiei se vor finaliza cu emiterea avizului medical tip, care va specifica aptitudinea , restrictiile sau inaptitudinea persoanei examinate. Avizul medical soferi se emite in 3 exemplare autocopiative, conform legii, un exemplar pentru angajat, unul pentru angajator si altul care se pastreaza in arhiva centrului medical autorizat pentru siguranta circulatiei. De asemenea, avizul medical trebuie sa aiba aplicata stampila unitatii emitente si numarul certificatului de agreare emis de catre Ministerul Transporturilor.

 

In vederea completarii fisei medicale pentru soferi profesionisti/siguranta transporturilor la angajare sau control periodic, solicitantii sunt rugati sa se prezinte cu ochelarii de vedere, dupa caz, sa respecte repaos alimentar cu cel putin 4 ore inainte, sa aiba asupra lor cartea de identitate si permisul de conducere, iar in cazul in care sufera de boli cronice, sa prezinte adeverinta medicala de boli cronice, eliberata de medicul de familie.

 

IMPORTANT: In cadrul clinicii Standard Med se efectueaza si examen psihologic soferi profesionisti/functii implicate in siguranta transporturilor de catre un psiholog specialist in psihologia transporturilor, autorizat in conditiile legii, examen finalizat cu avizul psihologic soferi profesionisti/siguranta transporturilor.

Avizul psihologic soferi va fi emis tot in 3 exemplare autocopiative, cu timbru sec in dreapta sus si timbru profesional, emis de Colegiul Psihologilor din Romania, peste care se aplica stampila unitatii psihologice autorizate de ministerul transporturilor.

Centrul medical Standard med detine de asemenea autorizare si pentru efectuarea examinarilor medicale pentru siguranta transporturilor feroviar, maritim si fluvial pentru personalul navigant maritim, functii implicate in transportul feroviar, metrou, etc.

 

ATAT ANALIZELE MEDICALE, CAT SI AVIZUL PSIHOLOGIC  TIP SIGURANTA TRANSPORTURILOR SE VOR EFECTUA IN ACELASI LOC, IN CADRUL ACELUIASI INTERVAL ORAR, CU MAXIMUM DE AMABILITATE SI EFICIENTA.

 

In cazul in care se solicita si fisa de aptitudine (medicina muncii), aceasta se va efectua concomitent cu fisa medicala de siguranta circulatiei.

 

PROGRAM  FISA MEDICALA SI AVIZ PSIHOLOGIC SIGURANTA TRANSPORTURILOR: MIERCURI SI VINERI 09 00 – 11.15.

Va rugam, sunati inainte pentru programare! Va asteptam!