In ce consta avizul pentru siguranta circulatiei?

Tot ce trebuie sa stii despre avizul pentru circulatia sigurantei!

 

Traficul rutier face parte din viata noastra, cu atat mai mult din viata celor care sunt soferi si care sunt implicati zi de zi. Cu cat sunt mai multi participanti la trafic, cu atat si riscurile sunt mai mari.Din acest motiv, pentru a le combate, autoritatile au emis o serie de reglementari si directive care se inscriu in ceea ce numim Siguranta Transporturilor.

 

Astfel, cei care detin functii care au legatura directa cu Siguranta Transporturilor sunt obligati prin lege sa efectueze, in fiecare an, toate examinarile medicale si psihologice in vederea intocmirii avizului medical pentru siguranta circulatiei si a avizului psihologic.

 

Care sunt categoriile de persoane care trebuie sa efectueze acest aviz?

Printre categoriile de persoane care au obligatia de a efectua avizul medical si psihologic pentru siguranta circulatiei se numara:

 

  • soferii profesionisti;
  • managerii de transport, coordonatorii de transport, persoanele desemnate;
  • consilierii ADR, dispecerii si referentii de transport;
  • instructorii auto;
  • profesorii de legislatie rutiera.

 

Unde poate fi efectuat acest aviz?

Clinica noastra este autorizata de catre Ministerul Transporturilor pentru efectuarea tuturor analizelor medicale legate de siguranta transporturilor. Aici, vei putea efectua rapid si la cel mai avantajos pret toate analizele necesare, astfel incat sa te ocupi de acest demers intr-un timp foarte scurt si intr-un mod cat mai placut.

 

Asa cum nimanui nu ii place sa stea ore in sir in trafic, cu siguranta nimeni nu vrea sa petreaca ore in sir la o clinica medicala pentru obtinerea acestui aviz. Tocmai de aceea, la Standard Med, examinarile medicale si psihologice se efectueaza in aceeasi locatie. Dorim sa oferim tuturor clientilor maximum de eficienta si profesionalism, astfel incat serviciile noastre, printre care se numara si fisa medicala de siguranta a circulatiei si transporturilor, sa fie cotate ca fiind cele mai bune de pe piata.

Examinarile medicale pentru siguranta circulatiei – transport marfa/persoane efectuate de catre specialistii din clinica noastra cuprind:

 

  • examen medicina interna (cu EKG la persoanele peste 40 de ani);
  • examen chirurgie generala;
  • examen oftalmologic (cu camp vizual si fund de ochi);
  • examen ORL cu audiograma, examen neurologic cu EEG la indicatie si examen psihiatric.

 

De asemenea, conform legii, se vor efectua urmatoarele analize medicale tip siguranta circulatiei: hemoleucograma, glicemie, colesterol, uree, creatinina, gama GT, fibrinogen, VDRL, HIV, examen urina.

 

Care este procedura de emitere a avizului medical?

Avizul medical pentru soferi se emite in 3 exemplare autocopiative, conform legii, un exemplar pentru angajat, unul pentru angajator si altul care se pastreaza in arhiva centrului medical autorizat pentru siguranta circulatiei. De asemenea, avizul medical trebuie sa aiba aplicata stampila unitatii emitente si numarul certificatului de agreare emis de catre Ministerul Transporturilor.

 

Care sunt recomandarile pe care trebuie sa le urmeze solicitantii fisei medicale pentru soferi profesionisti/siguranta transporturilor?

 

1. Sa se prezinte cu ochelarii de vedere, dupa caz;

2. Sa faca repaos alimentar cu cel putin 4 ore inainte;

3. Sa aiba asupra lor cartea de identitate si permisul de conducere;

4. Sa prezinte adeverinta de boli cronice, eliberata de medicul de familie, dupa caz.

 

Asadar, oricine are nevoie de avizul pentru siguranta circulatiei poate contacta clinica Standard Med pentru o eventuala programare. Va asteptam la numerele de telefon 0722.435.435 si 0314.053.950!