Iata ce trebuie sa stii despre fisa medicala pentru angajare. Ce presupune examenul medical si cine trebuie sa il faca

Afla mai multe despre examenul medical pentru fisa medicala angajare.

 

Vrei sa te angajezi sau sa iti schimbi locul de munca? Ei bine, indiferent care va fi domeniul tau de activitate, vei avea nevoie de o fisa medicala pentru angajare. Acest document determina daca persoana care isi doreste sa se angajeze sau care isi schimba locul actual de munca este apta pentru prestarea activitatii respective.

 

Potrivit legilor in vigoare, angajatorul este obligat sa adauge la dosarul angajatului si o fisa medicala angajare. Acest tip de evaluare trebuie efectuata inainte de angajarea lucratorilor in orice loc de munca sau inainte ca acestia sa indeplineasca sarcini care ar putea implica un pericol pentru sanatatea lor.

 

Ce categorii de persoane trebuie sa aiba o fisa medicala pentru angajare?

 

- lucratorii care urmeaza sa fie angajati cu contract individual de munca, pe o perioada determinata sau nedeterminata;

- angajatii care urmeaza sa isi schimbe locul de munca sau sunt detasati in alte locuri de munca ori alte activitati;

- lucratorii care vor sa isi schimbe meseria sau profesia.

 

Ce investigatii trebuie sa faci pentru a obtine fisa medicala pentru angajare?

 

1. Anamneza. Medicul de medicina muncii iti va pune cateva intrebari despre trecutul tau profesional. Vei fi intrebat ce profesii ai mai avut, daca la joburile anterioare ai fost supus la riscuri profesionale si care a fost timpul de expunere la acestea.

 

2. Anamneza medicala. Atunci cand vei merge la doctor pentru a obtine fisa medicala pentru angajare, vei fi intrebat si despre afectiunile de care ai suferit de-a lungul timpului, dar si despre problemele de sanatate ale rudelor tale apropiate.

 

3. Examen clinic general.

 

4. Examene medicale clinice, asa cum este consultul oftalmologic sau ORL, si paraclinice, printre care se numara si analizele medicale de laborator, electrocardiograma, audiograma, spirometrie, radiografia pulmonara. Aceste investigatii medicale vor fi realizate in functie de profesia pe care urmeaza sa o detii.

 

Obtinerea fisei medicale pentru angajare este importanta atat pentru angajat, cat si pentru angajator, deoarece analizele medicale stabilesc limitele de expunere profesionala la factorii nocivi si sunt folosite drept ghid de prevenire a riscului de imbolnavire profesionala.

 

Important de retinut este si faptul ca medicul de medicina muncii poate solicita examenul unui doctor de alta specialitate pentru a confirma un diagnostic, insa el trebuie sa decida daca persoana respectiva este apta sau nu pentru a desfasura acea activitate.

 

De asemenea, medicul de medicina muncii poate sa faca diverse propuneri, in functie de rezultatul examenului medical, care vizeaza: adaptarea postului de munca la starea de sanatate a lucratorului, indrumarea pacientului catre alte locuri de munca sau includerea in circuitul informational si operational din sistemul sanitar a persoanelor care au nevoie de o supraveghere medicala speciala.

 

Acum poti sa obtii rapid fisa medicala pentru angajare!

 

Timpul este pretios pentru fiecare dintre noi, asa ca nu are rost sa il pierzi asteptand la cozi interminabile. Alege o clinica medicala cu experienta in acest domeniu care va rezolva in cel mai scurt timp cerintele tale. In cadrul centrului medical Standard Med, poti efectua toate consultatiile necesare intocmirii si eliberarii fisei medicale pentru angajare, la cel mai bun pret! Tot ce trebuie sa faci este sa te programezi la numarul de telefon afisat pe site sau sa soliciti o programare, completand formularul online.