Atestat de agent de paza - de ce documente ai nevoie?

In cazul in care doresti sa obtii un atestat de agent de paza, trebuie sa prezinti un document care atesta faptul ca esti apt, atat din punct de vedere medical, cat si psihologic.

atestat-agent-de-paza

Fiecare dintre noi avem stabilite diferite obiective profesionale si, cu siguranta, in anumite momente, atingerea lor ajunge sa ni se para un vis. Obtinerea unui atestat de agent de paza poate fi, pentru tine, obiectivul acela suprem, asa ca nu trebuie sa renunti la visul tau. Dimpotriva! Informeaza-te de ce documente ai nevoie si treci la actiune! Tranforma visul in realitate!

 

Atestatul de agent de paza este eliberat de Politia Romana. Daca iti doresti sa obtii un astfel de atestat, trebuie sa depui o cerere pentru atestare la sectia de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – daca esti din Capitala; sau la Serviciul de Ordine Publica de la Inspectoratul de Politie Judetean unde ai domiciliul sau resedinta.

 

Ce documente trebuie sa contina dosarul pentru obtinerea unui atestat agent paza?

 

Pentru obtinerea atestatului, va trebui sa depui un dosar care sa contina urmatoarele documente:

 

 1. Cerere prin care soliciti avizarea;

 2. Copie de pe actul de identitate;

 3. Fisa medicala din care sa rezulte ca esti apt din punct de vedere fizic si psihic pentru serviciul de paza;

 4. Certificatul de cazier judiciar;

 5. Atestatul sau certificatul de absolvire a cursului de calificare profesionala pentru agent de paza.

 

Cum iti iei fisa medicala necesara pentru depunerea dosarului in vederea obtinerii unui atestat de agent de paza?

 

In cazul in care doresti sa obtii un atestat de agent de paza, trebuie sa prezinti un document care atesta faptul ca esti apt, atat din punct de vedere medical, cat si psihologic.

atestat-agent-de-paza

 

Fisa medicala necesara pentru obtinerea acestui atestat se completeaza de medici specialisti, din cadrul unui cabinet medical specializat. In cadrul clinicii noastre, ai oportunitatea de a face toate controalele necesare obtinerii fisei medicale, intr-un singur loc. Astfel, echipa noastra de medici iti va intocmi si elibera fisa medicala de angajare, atestat, concurs, aviz libera practica, cat si orice alta adeverinta sau avize medicale care sa ateste starea ta de sanatate fizica si psihica.

 

Trebuie sa stii ca examenul medical de angajare si controlul medical periodic se realizeaza in functie de profilul de activitate al companiei, conform legislatiei in vigoare si cu urmarirea tuturor factorilor de risc profesional, specifici fiecarui post in parte.

 

Ce poate contine un examen medical la angajare?

 

Examenul medical de angajare contine mai multe tipuri de examinari, stabilite si in functie de domeniul in care urmeaza sa iti desfasori activitatea. Printre acestea, cele mai comune sunt:

 

 • examen clinic general;

 • examen oftalmologic;

 • EKG;

 • Glicemie;

 • Examen psihiatric;

 • Spirometrie;

 • Hemograma;

 • Examen psihologic;

 • Audiograma etc.

 

Cine poate obtine un atestat de agent de paza?

 

In afara atestatului profesional si al fisei medicale, daca iti doresti sa devii agent de paza, trebuie sa indeplinesti alte cateva criterii extrem de importante, precum:

 

 • trebuie sa ai cel putin 18 ani;

 • sa nu ai antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie si sa fii cetatean roman sau cetatean al unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene.

 

Cursurile de formare profesionala se realizeaza prin furnizori de formare profesionala autorizati. In urma atestarii, vei purta uniforma si insemne distinctive pe tot parcursul orelor de serviciu, cu exceptia locurilor de munca in care se impune o alta tinuta. Principalele atributii ale agentului de paza sunt prevenirea producerii oricaror fapte ce pot aduce prejudicii unitatilor pe care le au in paza, a bunurilor si valorilor prevazute in documentele de serviciu.