Schimbare de program la Serviciul de Permise Auto BucurestiVesti bune pentru cei care doresc sa obtina sau pentru cei care doresc sa isi reinnoiasca permisul auto!

Incepand din data de 6 noiembrie 2017, activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a vehiculelor (SPCRPCIV) se reorganizeaza in vederea:

- scurtarii timpului de asteptare la ghisee;
- eliberarii mai rapide a documentelor necesare – in maximum 48 de ore, atat in cazul
persoanelor fizice, cat si al persoanelor juridice;
- eficientizarii programarilor pentru sustinerea probei practice a examenului pentru permisul auto - in maximum 1 luna de la data promovarii probei teoretice.

 

Iata ce trebuie sa stii legat de noile prevederi:

 

1. Daca doresti sa aplici pentru obtinerea permisului auto

In cazul in care doresti sa devii conducator auto si ai domiciliul in Bucuresti sau Ilfov, atunci trebuie sa stii ca programul pentru depunerea actelor necesare obtinerii permisului auto se face la sediul SPCRPCIV, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 – 19:00.

De asemenea, pentru examinarea teoretica, programul este urmatorul:

- marti – de la ora 08.00 la ora 19.00,
- miercuri – de la ora 08.00 la ora 16.00
- joi - de la ora 08.00 la ora 16.00

 

Pentru proba practica a examenului pentru obtinerea permisului auto, a fost suplimentat numarul de examinatori. Astfel, zilnic minimum 22 de examinatori vor putea evalua aproximativ 300 de candidati.

 

In vederea reducerii numarului de deplasari necesare la sediul SPCRPCIV Bucuresti, cat si a timpului de eliberare a permisului auto, toti candidatii declarati ,,ADMIS” la proba practica a examenului vor putea primi permisul auto la adresa dorita, in maximum 48 de ore prin intermediul curieratului Postei Romane. Astfel, daca ai trecut cu brio de proba practica, vei putea primi permisul auto acasa, fara sa mai fie nevoie sa te deplasezi pentru a intra in posesia lui.

 

2. Daca ai permisul expirat

Pentru schimbarea permisului auto expirat, solicitantii cu domiciliul in Bucuresti sau Ilfov pot sa se prezinte la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a vehiculelor (SPCRPCIV) de luni pana vineri, in intervalul 08:00 – 19:00, dupa cum urmeaza:

- schimbul I – in intervalul 08:00 – 16:00, programul de lucru cu publicul fiind de la 8:00 la 15:30;
- schimbul II de la 11:30 la 19:30, programul de lucru cu publicul fiind de la 11:30 la 19:00

 

Astfel, 25 de ghisee vor functiona pe intervalele orare: 08:00 – 11:30 si 40 de ghisee vor functiona in intervalele 11:30 – 19:00. Aceasta masura de suplimentare a ghiseelor disponibile vine in sprijinul cetatenilor in vederea eficientizarii procesului de obtinere a permisului auto.

 

Este important de stiut ca solicitantii pot intra in posesia permiselor auto cu o noua valabilitate prin intermediul serviciului de curierat al Postei Romane, in termen de 2 zile lucratoare, la adresa specificata de catre ei. La depunerea actelor pentru innoirea permisului auto, acestia vor primi inscrisuri doveditoare inlocuitoare cu drept de circulatie de 15 zile.

 

Asadar, solicitantii cu domiciliul in Bucuresti sau Ilfov se vor deplasa la sediul SPCRPCIV o singura data pentru eliberarea permisului auto.

 

Daca nu doresti ca permisul auto sa iti fie livrat la o adresa anume, atunci il poti ridica de la sediul SPCRPCIV Bucuresti, situat in Sos. Pipera, nr 49, sector 2, de la un ghiseu specializat pentru eliberarea permiselor, de luni pana vineri, intre orele 15:30-19:00.