Noua Proba Examen Permis Auto

Examenul pentru permisul auto s-ar putea ingreuna cu inca o proba…cel putin asa propun initiatorii unui proiect de lege de modificare a Codului Rutier.

Conform noii initiative, participantii la obtinerea permisului de conducer ear putea fi obligati sa urmeze un curs de prim ajutor in trafic.

Astfel, pe langa celelalte acte necesare permisului auto (consultul medical pentru permis auto, avizul psihologic pentru permis auto si cursurile teoretice la scoala de soferi), viitorii conducatori auto ar putea fi obligati sa invete sa acorde primul – ajutor in trafic.

Viata victimelor accidentelor rutiere depinde in multe cazuri de cateva secunde, primul ajutor fiind decisiv in astfel de situatii. Cazuistica mediatizata in acest sens demonstreaza ca in prezent soferii au un deficit clar de pregatire in domeniul acordarii primului ajutor.

Bineinteles, ca in mai toate domeniile, partea financiara nu este de neglijat. Pe langa pretul fisei auto si taxele necesare scolarizarii si sustinerii examenului pentru permis, cei ce vor sa devina soferi, vor trebui sa scoata alti bani din buzunar!