Obtine rapid certificatul prenuptial! Tot ce trebuie sa stii despre acest document

Afla mai multe despre obtinerea unui certificat prenuptial StandardMed.

Urmeaza sa faci cel mai important pas din viata ta? Atunci trebuie sa stii ca inainte de a ajunge in fata ofiterului starii civile, va trebui sa obtii un certificat prenuptial, numit si certificat de casatorie. Acesta se efectueaza in vederea incheierii casatoriei civile, iar pentru a-l obtine va trebui sa faci cateva analize medicale.

Aceste investigatii medicale pentru certificatul prenuptial au un rol de screening, iar, in urma lor medicul te va declara apt pentru casatorie. Asta nu inseamna ca persoanele care sufera de diverse afectiuni nu au voie sa se casatoreasca. Analizele medicale te vor ajuta sa cunosti starea de sanatate a viitoarei tale sotii si viceversa. De asemenea, investigatiile sunt foarte utile, deoarece bolile pentru care vei fi testat pot fi transmisibile, asa ca este foarte important sa stii daca trebuie sa iti faci griji sau nu.

Ce analize medicale trebuie sa faci pentru a obtine un certificat prenuptial?

• examen VDRL (test de depistare a sifilistului);
• examen HIV;
• examen psihiatric;
• examen radiologic pulmonar;
• examen ginecologic.

In cazul in care femeia care urmeaza sa se casatoreasca este gravida, aceasta trebuie sa-i spuna medicului, deoarece in aceasta situatie este interzisa orice tip de radiografie, iar certificatul prenuptial va fi eliberat fara examenul pulmonar.

Ce boli se pot depista prin intermediul analizelor pentru obtinerea certificatului prenuptial?

 

1. Sifilisul

 

Aceasta boala este cauzata de un microorganism numit Treponema pallidum si se transmite prin contract sexual neprotejat sau prin sange infectat. Sifilisul trebuie tratat, deoarece poate avea consecinte extrem de grave, acesta fiind principalul motiv pentru care este obligatoriu sa efectuezi examenul VDRL. Atat tu, cat si viitoarea ta sotie trebuie sa stiti daca aveti vreo afectiune serioasa pentru a o putea trata inca din stadiile incipiente.

 

2. SIDA

 

SIDA reprezinta stadiul final al imunodeficientei instalate prin infectarea cu HIV. Virusul se transmite in special prin sange sau prin contact sexual neprotejat. Infectia cu HIV poate fi asimptomatica, existand foarte multi pacienti care nu prezinta semne clinice multi ani de la momentul infectarii. In schimb, exista si persoane care se confrunta cu simptome precum pierdere in greutate, febra, transpiratii nocturne si umflarea ganglionilor limfatici.

 

3. Tuberculoza

 

Este o boala infecto-contagioasa si este determinata de Mycobacterium tuberculosis care netratata poate avea consecinte grave. Tuberculoza poate fi transmisa prin tuse, stranut sau vorbit, principala localizare fiind cea pulmonara.

Aceasta boala se manifesta prin scadere in greutate, febra, transpiratii nocturne, tuse, oboseala si lipsa poftei de mancare.

De retinut! Certificatul prenuptial este valabil 10-14 zile si va avea mentiunea: apt pentru casatorie. Cununia civila nu poate avea loc mai devreme de 10 zile de la depunerea actelor, dar nici mai tarziu de 14 zile, deoarece certificatul prenuptial ar fi expirat.

In cadrul centrului medical Standard Med, poti efectua toate consultatiile necesare intocmirii si eliberarii certificatului de casatorie, la cel mai bun pret! Tot ce trebuie sa faci este sa te programezi la numarul de telefon afisat pe site sau sa soliciti o programare, completand formularul online.