Modificari Norme Aptitudini Fizice & Mentale Soferi

            Avand in vedere alinierea la reglementarile U.E. Privind permisele de conducere (vezi Directiva 2014/85/UE a Comisiei din 1 iulie 2014) si legislativul roman a modificat criteriile de aptitudine cuprinse in fisa medicala permis, care stabilesc capacitatea soferilor de a conduce pe drumurile publice.

            In consecinta, permisele de conducere nu vor fi eliberate sau reinoite conducatorilor auto care sufera de afectiuni neurologice severe, exceptie facand persoanele care prezinta pentru fisa medicala obtinere sau preschimbare permis, un aviz medical autorizat. Chiar in aceasta situatie, la incheierea fisei medicale permis auto, medicul poate propune evaluarea periodica si monitorizarea riscului de agravare a afectiuni in cauza.

            Tot in cadrul acelorasi amendamente la evaluarea medicala de medicina interna, specialitate cuprinsa in aceeasi fisa medicala pentru permis se introduce identificare si monitorizarea sindromului de apnee severa in somn, acesta fiind asociat cu cresterea pericolului de accidente rutiere datorate somnolentei diurne excesive.