In ce Consta Fisa Permis Portarma

Potrivit reglementarilor in vigoare ( Legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, modificata si completata prin Legea 117/2011), persoana care doreste sa obtina permis de portarma, respectiv drept de detinere, port si folosire de arme si munitii, trebuie sa indeplineasca, printre alte conditii, si pe aceea de a fi apt din punct medical si psihologic pentru a detine si folosi arme si munitii.

Examinarile medicale necesare pentru fisa medicala permis portarma (obtinere permis port arma) includ urmatoarele specialitati medicale: medicina interna, ORL, oftalmologie, psihiatrie, neurologie, ortopedie. De asemenea, se vor completa pe acelasi formular, de catre medicul de familie, si antecedentele medicale personale ale solicitantului de permis portarma. Fisa medicala permis portarma este documentul care constata starea de sanatate fizica a persoanei in cauza si care atesta aptitudinea acestuia de a fi detinator de permis port arma. Alaturi de certificatul medical tip pentru permisul de arma, beneficiarul va trebui sa prezinte si avizul psihologic permis portarma, aviz ce mentioneaza ca persoana este apta din punct de vedere psihologic pentru a detine, purta si folosi arme si munitii.

De asemenea, la prelungirea valabilitatii permisului portarma (viza permis port arma), detinatorii de arme vor fi solicitati sa prezinte, conform legii, certificatul medical tip pentru prelungirea permisului de arma (fisa medicala va contine urmatoarele examinari medicale: ORL, Neurologie, Psihiatrie, Oftalmologie) si avizul psihologic pentru prelungire permis arma.

In ambele situatii (obtinere sau prelungire permis portarma), fisa medicala va fi incheiata cu stampila unitatii pentru conformitate si semnata de catre medicul sef al clinicii autorizate pentru eliberarea de certificat medical portarma.