Fisa medicala pentru atestarea calitatii de detectiv particular - Informatii utile

Descopera cateva informatii esentiale referitoare la documentele de care ai nevoie pentru a sustine examenul de detectiv particular, inclusiv fisa medicala pentru atestarea calitatii de detectiv particular.

fisa-medicala-detectiv-particular

In cazul in care iti doresti sa aplici pentru meseria de detectiv particular, trebuie sa intrunesti o serie de cerinte, determinate de legislatia in vigoare.

Pentru a afla care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti, acceseaza site-ul Politiei Romane, unde vei gasi mai multe informatii legate de procesul premergator al obtinerii acestui titlu.

In continuare, descopera cateva informatii esentiale referitoare la documentele de care ai nevoie pentru a sustine examenul de detectiv particular.

 

Care sunt documentele pe care trebuie sa le prezinti pentru sustinerea examenului?

Conform legii nr. 329 din 8 iulie 2003, privind exercitarea profesiei de detectiv particular, art. 6, cei care vor sa sustina examenul de atestare a calitatii de detectiv particular trebuie sa depuna urmatoarele acte la Inspectoratele de Politie Judetene sau, dupa caz, la Directia generala de politie a municipiului Bucuresti:

- buletin (original si copie);

- certificat de nastere si/sau certificat de casatorie (original si copie);

- CV;

- documente de studii (original si copie);

- cerere de participare la examen;

- avizul de principiu eliberat de Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean de care apartine;

- fisa medicala pentru atestarea calitatii de detectiv particular si avizul psihologic conform prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 724 din 09.07.2005;

- declaratie notariala din care sa rezulte ca nu desfasoara activitati care sa implice autoritatea publica a statului;

- dovada achitarii la casieria Inspectoratului de Politie Judetean a taxei pentru sustinerea examenului;

- dosar cu sina.

 

Noi suntem aici pentru a te ajuta sa obtii fisa medicala pentru atestarea calitatii de detectiv particular, simplu si rapid, fara prea multe batai de cap. Potrivit reglementarilor actuale, certificatul medical este obligatoriu atunci cand sustii concursul pentru ocuparea unui post de detectiv particular.

 

Ce analize medicale contine fisa de aptitudini pentru detectivii particulari?

In urma unui control medical si psihologic amanuntit, fisa medicala confirma daca esti apt sau nu pentru meseria aleasa. Examenele necesare celor care vor sa devina detectivi particulari sunt urmatoarele:

- medicina interna;

- neurologie;

- psihiatrie;

- oftalmologie;

- O. R. L;

- examen radiologic pulmonar (Rgf, MRF).

Baremele medicale pentru dobandirea calitatii de detectiv particular sunt stabilite conform Ordinului nr. 724/2005. Aici gasesti lista completa a bolilor contraindicate pentru dobandirea meseriei alese.

Daca persoana respectiva a prezentat, in trecut, una dintre tulburarile psihice inscrise in Baremul medical, trebuie urmata o anumita procedura.

Avand in vedere ca obtinerea calitatii de detectiv particular implica dreptul de portarma, va fi necesara o examinare efectuata de catre o comisie medico-legala. Aceasta va observa capacitatea psihica, in urma careia va determina absenta tulburarilor psihice si aptitudinea de a purta o arma.

 

Ce trebuie sa faci pentru a obtine fisa medicala?

In cadrul clinicii noastre, vei avea parte de servicii profesioniste, rapide si de calitate. Dupa ce ai consultat programul afisat pe site-ul clinicii www.fisamedicala.info, nu mai ramane decat sa iti faci o programare. In functie de cum iti este mai comod, ne poti suna la numerele de telefon 0314 053 950 sau la 0722 435 435 ori ne poti scrie la adresa de e-mail programari@fisamedicala.info.

Apeleaza cu incredere la serviciile oferite de Standard Med. Aici vei efectua toate analizele medicale necesare in aceeasi zi, in aceeasi locatie! De asemenea, tot de aici poti obtine fisa pentru permis portarma si, pe viitor, te poti intoarce pentru controlul medical periodic.