Discromatopsia si Avizul Pentru Permis Conducere

Potrivit noilor reglementari in vigoare, discromatopsia nu mai este o contraindicatie in cazul analizelor medicale pentru permis in Bucuresti si pe plan national.

In functie de gravitatea bolii, discromatii pot obtine aviz favorabil pentru conducerea auto. In prezent, la examinarea oftalmologica nu se mai testeaza obligatoriu simtul chromatic, ci sensibilitatea la contraste. Bineinteles, solicitantii au obligatia de a aduce dovada unui control oftalmologic amanuntit, daca medicul considera necesar.

Cu toate acestea, la analizele medicale pentru permis in Bucuresti si in tara, medicii considera discromatopsia, mai ales cea totala, o tulburare care poate pune in pericol siguranta rutiera.

Conform Ministerului Sanatatii, in cazul in care solicitantul permisului are mai mult de opt la dioptrii, el este considerat inapt pentru a conduce. In schimb, daca o persoana a pierdut un ochi, timp de 6 luni de la accident nu are voie sa mai conduca, dar ulterior poate relua sofatul numai cu aviz de la medicul oftalmolog.

Mai multe informatii despre modificarile legislative privind persoanele ce sufera de discromatopsie, aici