Consult Oftalmologic

Standardmed Center, clinica medicala situata in Bucuresti, ofera consult oftalmologic complet, examen fund de ochi, tensiune oculara, stabilire dioptrii cu prescriptie ochelari, acuitate vizuala, toate la un pret accesibil.

Oftalmologia este disciplina medicala care se ocupa cu studiul structurii si functionarii ochiului, precum si a modificarilor patologice de la nivelul acestuia.


Anatomic, ochiul este format din trei straturi: cornea si albul ochiului (sclerotica), stratul din mijloc cu vase de sange si muschi, cu rol de a focaliza lumina in profunzimea globului ocular si retina, care contine o multime de fotoreceptori si neuroni aferenti . Nervul optic are rolul de a transporta impulsurile utilizate de creier in formarea imaginii. Fotoreceptorii contin fotopigmenti care fac posibila vederea.


Vederea furnizeaza peste 90% din informatiile asupra mediului inconjurator, de aceea are o importanta considerabila pentru viata omului. Tulburarile de vedere fac obiectul consultului oftalmologic efectuat de medicul oftalmolog, acestea aparand in urma modificarii formarii imaginii pe retina si a acomodarii ochiului  pentru perceperea clara a obiectelor. Este vorba despre: miopie, hipermetropie, presbiopie, astigmatism. Pentru depistarea acestor conditii, la controlul oftalmologic, medicul oftalmolog foloseste aparatura specifica pentru a masura atat acuitatea vizuala, cat si severitatea modificarilor intervenite.


Determinarea acuitatii vizuale consta in citirea de catre pacient a unor cifre si litere situate pe un panou - optotip, situate la o anumita distanta standard si a unui text pentru masurarea vederii de la apropiere.


Prescriptia de ochelari si stabilirea dioptriilor se face in urma unui consult oftalmologic cu dioptronul  sau autorefractometrul, aparat care masoara dioptriile, uneori in urma folosirii unor picaturi oftalmice oferite in cadrul consultatiei oftalmologice.

Tot in cadrul consultului oftalmologic se  poate verifica si motilitatea oculara pentru a depista un posibil strabism sau a parezelor si a altor tulburari ale miscarii ochilor. Biopmicroscopia este procedura folosita de medicul oftalmolog in cadrul  controlului oftalmologic, procedura care permite examinarea partii anterioare a globului ocular (cornee, iris, cristalin). Testul oftalmologic de pol anterior permite depistarea afectiunilor aparute la nivelul cristalinului, precum cataracta, una dintre cele mai des intalnite boli oftalmologice aparute la varste inaintate.

De asemenea, examenul oftalmologic de pol posterior (fundul de ochi) permite examinarea interiorului ochiului, adica a retinei, vaselor de sange si nervului optic. Fundul de ochi se poate efectua atat cu picaturi dilatatoare, cat si fara picaturi, la indicatia medicului specialist oftalmolog . Pentru depistarea glaucomului, fundul de ochi este o parte indispensabila din cadrul consultatiei oftalmologice, acest examen oftalmologic permitand depistarea deteriorarilor de la nivelul nervului optic, precum retinopatia diabetica.


O alta examinare foarte des intalnita in cabinetul oftalmologic este masurarea tensiunii oculare (tonometria), procedura cea mai riguroasa fiind tonometria de contact, care presupune administrarea anterioara a unor picaturi anestezice. Tensiunea intraoculara  apare crescuta in numeroase afectiuni precum: glaucom, boli cardiovasculare. Tratamentul tensiunii oculare si determinarea diagnosticului specific fac obiectul unei consultatii oftalmologice cu corelarea unor antecedente personale, necesitand adaptarea la specificul situatiei medicale a fiecarui pacient.

 

STANDARDMED CENTER ofera consult oftalmologic complet, cu aparatura moderna, pret accesibil si professionalism, venind in intampinarea solicitarilor fiecarui pacient, prin pachete de servicii medicale adaptate si eficiente:


PACHET 1consult oftalmologic pol anterior, masurare acuitate vizuala si stabilire dioptrii, prescriptie ochelari – 150 RON
PACHET 2consult oftalmologic  examen fund de ochi, masurarea tensiunii oculare (tonometrie) – 200 RON

 

SERVICII OFTALMOLOGIE – CONSULTATII SI TARIFE:

Consult oftalmologie cu masurarea acuitatii vizuale – 150 RON
Stabilire dioptrii, prescriptie ochelari – 150 RON
Examen fund de ochi – 200 RON
Masurare tensiune oculara (tonometrie) – 200 RON
Extragere corp strain – 200 RON