Certificat de sanatate fizica si psihica - ce este?

In functie de domeniul in care vrei sa te angajezi, este posibil sa ai nevoie de un certificat de sanatate fizica si psihica. Acesta mai este numit si A5.

In functie de domeniul in care vrei sa te angajezi, este posibil sa ai nevoie de un certificat de sanatate fizica si psihica. Acesta mai este numit si A5, iar in acest articol vei afla tot ce este necesar sa stii despre el.

Ce este certificatul de sanatate fizica si psihica?

Acesta este un certificat tipizat de care au nevoie persoanele care isi doresc autorizatia de libera practica pentru diverse meserii (ex. medici si asistenti medicali). Obtinerea acestui document este obligatorie, pentru ca meseria aleasa sa poata fi practicata in mod legal.

De unde poate fi obtinut cerficatul medical tip A5?

Daca vrei sa obtii rapid acest document, te poti baza pe noi! La Centrul Medical Standard Med medicii vor efectua investigatiile medicale necesare si vor elibera certificatul A5, oferind detalii despre starea ta sanatate.

Cat costa un certificat de sanatate fizica si psihica?

Din fericire, pentru a obtine un certificat medical tip A5 nu trebuie sa cheltuiesti o suma mare de bani. Acesta costa doar 60 de Lei in cazul persoanelor care au nevoie de un certificat cu o singura specialitate (apt psihic) sau 80 Lei in cazul celor care au nevoie de doua specialitati (apt psihic si fizic).

Ce valabilitate are acest document?

Cei care au nevoie de un certificat A5 trebuie sa stie ca acesta este valabil doar timp de 3 luni. In cazul in care persoana respectiva este clinic sanatoasa, documentul va fi completat cu propozitia "Apta din punct de vedere fizic si psihic pentru exercitarea profesiei de asistent medical / medic".

Care sunt investigatiile necesare pentru obtinerea certificatului de sanatate fizica si psihica?

In general, ca sa obtii certificatul medical tip A5 va trebui sa participi la doua tipuri de investigatii: psihiatrice si medicale (afectiuni interne), insa nu toata lumea trebuie sa le efectueze pe amandoua. De exemplu, pentru medici, contabili si avocati este necesar sa efectueze doar examenul psihiatric, in timp ce asistentii medicali si kinetoterapeutii sunt nevoiti sa treaca prin ambele seturi de testari.

In functie de rezultatele investigatiilor, medicii vor elibera certificatul, la care va fi adaugat si timbrul fiscal. Acest act va atesta daca persoana respectiva este sau nu apta pentru a munci in respectivul domeniu de activitate.

Ce alte documente mai sunt necesare pentru eliberarea autorizatiei de libera practica medicala?

In afara de certificatul de sanatate fizica si psihica, pentru a obtine autorizatia de libera practica medicala, sunt necesare si urmatoarele documente:

– certificatul de nastere;

– certificatul de casatorie, daca este cazul;

– copie dupa diploma de absolvire (in varianta legalizata);

– cerere tip;

– certificatul de cazier judiciar;

– copie dupa certificatul de competenta;

– copie dupa ordinul de confirmare ca medic rezident, specialist sau primar;

– aviz de libera practica eliberat de catre colegiul Medicilor;

– chitanta pentru avizul de libera practica;

– adeverinta de la job sau copie dupa cartea de munca;

– autorizatia veche in original.

Acum ca ai aflat mai multe informatii utile despre certificatul medical tip A5, contacteaza-ne la numarul 0314.053.950 si obtine rapid acest document. Medicii din cadrul clinicii noastre vor realiza investigatiile necesare si vor elibera la final certificatul de care ai nevoie pentru profesia pe care ai ales-o!