Ce analize se fac la medicina muncii? Citeste lista actualizata!

Ce analize se fac la medicina muncii? Raspunsul la aceasta intrebare variaza in functie de domeniul de activitate si de functia ocupata.

ce analize se fac la medicina muncii

Scopurile principale ale serviciilor de medicina muncii includ preventia, diagnosticul si managementul diferitelor probleme de sanatate care pot aparea la locul de munca. Printre acestea se numara si bolile profesionale, accidentele de munca, insa medicina muncii pune accent si pe promovarea sanatatii si pe cresterea productivitatii angajatilor.

 

Astfel, aceste servicii acopera o arie complexa, determinata de nevoile actuale ale societatii, precum si de dinamica locurilor de munca si isi propun sa rezolve toate problemele de expunere la noxe profesionale si pe cele de ergonomie a muncii.

 

In cazul in care iti doresti sa afli ce analize se fac la medicina muncii, trebuie sa stii ca la Standard Med vei gasi si servicii personalizate. Tot aici, vei avea parte de examinari clinice bazate pe promptitudine si profesionalism.

 

Conform legislatiei actuale (determinata de: Legea 53/2003 – Codul muncii cu modificarile ulterioare; Legea 319/2006 – Legea sanatatii si securitatii in munca; HG 1425 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor legii 319/2006; HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, modificata si completata prin HG37/2008 si prin Hotararea de Guvern 1169/2011), angajatorului ii revine obligatia de a asigura sanatatea si siguranta tuturor angajatilor. Din acest punct de vedere, medicina muncii este esentiala pentru managementul riscului profesional.

 

Cele mai convenabile pachete de servicii!

 

Prin serviciile de medicina muncii, angajatorii primesc consultanta de care au nevoie pentru a descoperi metodele adecvate de evitare a factorilor de risc profesional. Iata care sunt pachetele de servicii medicale pe care Standard Med le pune la dispozitia angajatorilor!

 

 • Servicii medicale de medicina muncii standard – acestea sunt stabilite in functie de cerintele minimale pentru fiecare profesie si tin cont atat de fisa postului, cat si de organigrama. Plata se realizeaza dupa finalizarea controalelor medicale in functie de numarul beneficiarilor si de tipul de activitate.

 

 • Servicii medicale standard clasic – pachetul acesta reprezinta un abonament lunar, cu cost fix, fiind potrivit pentru firmele care fac angajari in mod constant, avand o fluctuatie mare de personal.

 

 • Servicii medicale cu abonament standard plus – pe langa examinarile medicale obligatorii, beneficiarul are parte de servicii medicale conexe, alese in functie de nevoile sale.

 

Dupa cum observi, Standard Med ofera flexibilitate, calitate si eficienta. In plus, controalele medicale periodice se efectueaza la sediul companiei, in urma unei programari stabilite de comun acord.

 ce analize se fac la medicina muncii

In ce constau serviciile medicale de medicina muncii?

 

In conformitate cu legislatia actuala, clinica Standard Med ofera urmatoarele servicii medicale din categoria de medicina muncii:

 

 • Controlul medical la angajare;
 • Controlul medical periodic (conform periodicitatii prevazute de lege);
 • Control medical la reluarea activitatii (concediu de odihna, concediu maternal);
 • Control medical de adaptare la schimbarea locului de munca;
 • Control medical in caz de expuneri exceptionale;
 • Control medical la cerere, in caz de suspiciune de boala profesionala.

 

Rezultatele analizelor vor include si fisa de aptitudine, precum si recomandari si solutii pentru eventualele probleme aparute.

 

Ce analize se fac la medicina muncii?

 

Raspunsul la aceasta intrebare variaza in functie de domeniul de activitate si de functia ocupata. In general, analizele efectuate sunt urmatoarele:

 

 • Anamneza medicala (angajatul este intrebat despre trecutul profesional si despre afectiunile de care sufera sau a suferit);
 • Examen clinic general;
 • Examene medicale clinice si paraclinice, care pot include consult oftalmologic si ORL, analize medicale de laborator, electrocardiograma sau radiografie pulmonara.

 

Pentru mai multe informatii, nu ezita sa ne contactezi! Medicina muncii este importanta atat pentru angajat, cat si pentru angajator, iar Standard Med va este alaturi pe parcursul intregului proces!