Ai nevoie de un permis auto sau ti-a expirat cel vechi? Iata ce trebuie sa stii

 

Ai absolvit cu succes scoala de soferi si doresti sa iti ridici noul permis? Sau poate ai un permis expirat, chiar de cativa ani si doresti sa ti-l reinnoiesti? Daca esti din Bucuresti sau din Ilfov, iata ce trebuie sa faci:

 

In primul rand, trebuie sa stii ca singurul loc din capitala unde bucurestenii isi pot ridica sau schimba permisul expirat este Centrul DRPCIV din Șoseaua Pipera nr 49. Tot aici isi pot schimba permisul expirat si persoane din orice alt oras sau judet din tara, prin aceeasi procedura.

 

Iata ce acte trebuie sa ai asupra ta pentru a-ti reinnoi permisul expirat:

 

1. Fisa medicala pentru permis auto - In original si copie xerox

 

Iti recomandam sa ai la tine o copie xerox dupa fisa medicala, in cazul in care ti se cere. Pentru aceasta, te asteptam la StandardMed pentru obtinerea in regim rapid a fisei medicale pentru permisul auto, la pretul de doar 125 de lei. Este simplu: Faci o programare, te prezinti la ora si data stabilite, iar in maxim o ora si jumatate de la completarea formularelor vei primi fisa medicala. In cazul in care iti este frica de consultatii, nu trebuie sa iti faci griji. In cele mai multe cazuri NU se ia sange pentru realizarea fisei medicale, ci este vorba de examinari de baza, precum consultatie ORL, EKG etc.

 

Fisa medicala este necesara, indiferent daca ai depus dosarul inainte sau dupa expirarea permisului. Altfel spus, fisa medicala pentru permisul auto este obligatorie, indiferent daca schimbi un permis deja expirat, sau daca permisul nu a expirat inca!

 

Multe persoane se tem de o amenda sau penalizare daca isi schimba permisul la o buna perioada dupa ce acesta a expirat. Nu trebuie sa iti faci griji! NU exista amenzi sau penalizari, iar permisul poate fi schimbat la o luna dupa expirare, sau dupa 20 de ani! Singurul lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu conduci masina daca ai un permis deja expirat.

 

2. Buletin sau carte de identitate - in original si copie xerox.

 

3. Permisul auto expirat

 

4. Dovada platii contravalorii permisului de conducere.

 

Aceasta este in valoare de 68 de Lei si se achita DOAR la ghiseele speciale din cadrul DRPCIV Pipera. Incepand cu septembrie 2017, aceasta se plateste la acelasi ghiseu la care depui actele si faci poza pentru permis.

 

Astfel, pentru depunerea actelor, trebuie sa mergi la sediul DRPCIV din Soseaua Pipera nr. 49. Cel mai usor se poate ajunge cu metroul (linia M2) pana la statia Aurel Vlaicu, iar apoi mai ai de parcurs doar 5 minute pe jos.

 

Odata ce ajungi la sediu, mergi direct la ghiseele pentru depunerea actelor de la etajul 1 si ia un bon de ordine.

Iata programul de lucru cu publicul, cu exceptia sarbatorilor legale:

 

Luni 07.00 – 21.00

Marţi 07.00 – 21.00

Miercuri 07.00 – 21.00

Joi 07.00 – 21.00

Vineri 07.00 – 21.00

 

Telefon: 021.301.95.70 (021.232.48.28 , 021.301.95.89 , 021.301.95.78)

 

Pentru ridicarea noului permis, poti astepta pana la 2-4 ore, daca acest interval se incadreaza inprogramul cu publicul din ziua respectiva, sau a doua zi. De obicei, vei fi anuntat in momentul depunerii actelor cand iti vei putea ridica permisul auto.

 

Pentru programari sau alte detalii, poti vizita si site-ul oficial https://www.drpciv.ro/