Acte Necesare Eliberare Permis Port Arma

In ce consta preschimbarea certificatului de detinator in permis port arma?

In cazul persoanelor care detin arme neletale inscrise in certificate de detinator sau in permise de arma eliberate pana in anul 2004, legea prevede obligativitatea de a se prezenta pentru inlocuirea acestora cu permise de arma valabile. In aceste situatii, detinatorii trebuie sa prezinte urmatoarele acte: copie carte de identitate si original, fisa medicala portarma, aviz psihologic portarma, cazier judiciar, 2 fotografii color, taxa autorizare, certificatul de detinator sau permisul, in caz contrar dreptul de port si folosire a respectivelor arme se anuleaza.

 

Ce se intampla in cazul nerespectarii conditiilor prevazute de lege la preschimbarea sau prelungirea permisului portarma?

Si in cazul armelor letale, nerespectarea conditiilor anterior mentionate duce la anularea permisului de portarma, armele si intreaga cantitate de munitie se depun la un armurier autorizat, in termen de 10 zile de la data instiintarii titularului.

Nedepunerea armelor si munitiei aferente in termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma constituie infractiune privind nerespectarea regimului armelor si munitiilor si se pedepseste, potrivit Noului Cod Penal (art.342-347), cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.