Sorry, an error has occured.
The staff have been informed, and it will be fixed as soon as possible!
Error type: E_NOTICE
ERROR: mysqli::mysqli(): send of 88 bytes failed with errno=32 Broken pipe
Back | Refresh

Ce trebuie sa stii despre pierderea sau furtul unui permis auto | fisamedicala.info

0722.435.435 0314.053.950 office@fisamedicala.info

Menu

Ce trebuie sa stii despre pierderea sau furtul unui permis auto

 

Cu toate ca, in trecut, procesul de recuperare a unui permis era unul anevoios, in urma schimbarilor de ordin legislativ, acest proces s-a simplificat foarte mult. Astfel, cei care solicita un permis in duplicat pot face aceasta cerere direct pe mail, incepand cu 6 august 2013. Iata si alte legi nou aparute:

 

- Introducerea permisului obligatoriu pentru mopeduri - acesta este necesar doar celor care nu au inca permis de conducere pentru alte categorii.

 

- Pentru reinnoirea permisului de conducere iti trebuie o noua fisa medicala permis auto.

 

- Daca ai pierdut permisul, ti-a fost furat sau a fost deteriorat, autoritatile competente vor elibera, la cerere, un permis duplicat, care se poate folosi pana la data expirarii.

 

- Noile permise auto au o valabilitate de 10 ani de la emitere, in cazul soferilor amatori si de 5 ani pentru soferii profesionisti. In ambele cazuri, costul preschimbarii permisului  este de 68 Lei.

 

Astfel, documentele pot fi scanate si trimise la adresa permise.bucuresti@mai.gov.ro sau la adresa examinari.bucuresti@mai.gov.ro. In cazul in care nu locuiesti in Bucuresti sau Ilfov, va trebui sa faci solicitarea adresei de email la prefectura de care apartii. Astfel, conform legislatiei in curs, "Pe e-mail pot trimite solicitari doar cei care doresc eliberarea unui duplicat al permisului de conducere furat, pierdut sau deteriorat, dar si in cazul schimbarii numelui titularului, inainte de a expira valabilitatea permisului respectiv."

 

In cazul cererii pentru eliberarea unui permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa, sau a duplicatului, trebuie depuse urmatoarele documente, printre care si fisa medicala permis auto:

 

1. Actul de identitate al titularului din care rezulta ca acesta are domiciliul sau resedinta in Romania, in original si copie;

2. Procura speciala si actul de identitate al mandatarului, in original si copie, in cazul in care solicitantul imputerniceste o alta persoana pentru eliberarea permisului;

3. Dovada platii taxelor si tarifelor aferente eliberarii permisului de conducere;

4. Documentul emis de o unitate medicala autorizata, din care rezulta ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului de conducere, numai in cazul in care se solicita un permis cu o noua valabilitate (fisa medicala permis auto);

5. Permisul de conducere, atunci cand acesta se afla in posesia titularului, in cazul in care este deteriorat sau expirat;

6. Doua fotografii recente ale titularului, color, in format 35 x 38,5 mm.

 

La ce adresa se poate trimite noul permis de conducere?

 

Permisul de conducere se trimite la adresa din Romania indicata de titular sau se ridica de catre acesta de la serviciul public comunitar indicat in cerere. De asemenea, in cazul in care titularul nu poate fi identificat la adresa din cerere, permisul de conducere se va ridica de la serviciul public comunitar in a carui competenta teritoriala se afla aceasta adresa.

 

Persoanele oficiale de la Inmatriculari Permise au specificat si urmatoarele: „Este important, asa cum spuneam si mai devreme, sa se specifice in cerere locul unde doresti sa-ti fie trimis permisul de conducere, iar facilitatea asa cum se specifica foarte clar in cadrul proiectului se aplica in cazul duplicatelor.“

 

Cu toate acestea, daca soferul solicita eliberarea unui duplicat pentru un permis de conducere care este inca in perioada de valabilitate, declarandu-l furat, pierdut sau deteriorat, nu mai este nevoie de efectuarea obligatorie a analizelor medicale (si implicit de prezenta unei fise medicale pentru permis auto). Duplicatul permisului nu ii prelungeste insa valabilitatea.

 

Potrivit Ordinului ministrului afacerilor interne, in cazul cetatenilor romani cu resedinta in Romania, aflati temporar in strainatate, "cererea pentru eliberarea permisului de conducere cu o noua valabilitate administrativa sau a duplicatului poate fi depusa de o persoana imputernicita prin procura speciala, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei".