Ce analize trebuie sa efectuezi pentru a obtine fisa medicala port arma?

Afla ce trebuie sa faci pentru a obtine fisa medicala port arma.

 

Vrei sa obtii un permis port arma? Daca raspunsul este afirmativ, atunci trebuie sa stii ca va trebui sa efectuezi cateva investigatii medicale care vor arata daca esti sau nu apt pentru a detine, purta si folosi arme si munitii.

Iata ce analize medicale trebuie sa faci pentru a obtine fisa medicala port arma:

1. Oftalmologie

Daca vrei sa obtii avizul medical port arma, este obligatoriu sa efectuezi un consult oftalmologic, prin care medicul va urmari urmatoarele aspecte:
- acuitatea vizuala;
- depistarea viciilor de refractie;
- simtul cromatic;
- masurarea tensiunii intraoculare.

Mai exact, prin intermediul acestor investigatii, oftalmologul va descoperi daca pacientul are afectiuni oculare, cum ar fi glaucomul, cataracta, boli retiniene, discromatopsia (lipsa de perceptie a culorilor) sau diferite boli neurologice care ar putea sa impiedice solicitantul sa detina o arma.

2. ORL

Examinarea medicala ORL este necesara pentru a depista diverse afectiuni ale urechilor, nasului, gatului sau a sinusurilor. Asadar, pentru a obtine fisa medicala port arma, este necesar sa faci investigatii precum audiometria, timpanometria, endoscopia nazala etc. In acest mod, medicul va observa daca solicitantul are probleme in privinta timpanului sau a urechii medii si interne (hipoacuzie, surditate sau otite).

3. Neurologie

Pentru a dobandi fisa medicala port arma, vei fi supus unui examen neurologic care va arata care este starea de sanatate a sistemului nervos central sau periferic, precum si existenta urmatoarelor afectiuni:

- traumatism vertebro-medular sau cranian;
- dementa vasculara;
- accident vascular cerebral;
- dementa Alhzeimer;
- boala Parkinson;
- epilepsie;
- tumori ale creierului sau ale maduvei spinarii;
- scleroza multipla.

Acest examen medical este foarte important, deoarece afectiunile neurologice grave restrictioneaza aptitudinea de a fi detinator de permis port arma.

4. Psihiatrie

Prin intermediul unui consult psihiatric, un medic poate vedea care este sanatatea mentala a solicitantului. Persoanele care sufera de tulburari afective (depresie, anxietate, atac de panica), tulburari ale starii de constiinta, orientare, tulburari de atentie, gandire (idei delirante, idei obsesive, halucinatii) sau tulburari de personalitate si comportament nu vor putea obtine fisa medicala port arma. De ce? Pentru ca aceste afectiuni modifica responsabilitatea si capacitatea unei persoane de a detine o arma.

In plus, medicul va vedea daca solicitantul este dependent de alcool sau de droguri, daca sufera de psihoze cum ar fi schizofrenia, daca este dependent de jocuri de noroc sau daca este inclinat spre sadism (o tulburare cu potential crescut de agresivitate si labilitate emotionala).

5. Medicina interna

Persoanele care vor sa obtina fisa medicala port arma trebuie sa efectueze o consultatie de medicina interna care va arata in ce stare se afla organele interne (inima, plamani, ficat, tub digestiv, splina, rinichi, articulatii, schelet osos).

Medicina interna joaca un rol important in stabilirea aptitudinii medicale a unei persoane pentru a folosi o arma. Aceasta identifica boli cronice precum: hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca, ulcer, astm bronsic, ciroza hepatica, insuficienta renala, limfom, leucemie, poliartrita reumatoida, diferite tumori la nivelul diverselor organe etc. Chiar daca se urmareste existenta acestor boli, doar pacientii care se afla in situatii extreme nu vor putea obtine fisa medicala permis arma.

6. Ortopedie

In timpul consultului ortopedic, medicul va descoperi daca pacientul prezinta anumite afectiuni congenitale sau dobandite ale aparatului locomotor, printre care se numara si fracturile, leziunile muschilor, ligamentelor, artrita sau osteotendinita.

Asadar, acum ca stii ce analize medicale va trebui sa efectuezi pentru a obtine fisa medicala port arma, intra pe Fisamedicala.info pentru a afla cat costa acest certificat si cum te poti programa la clinica Standard Med!